Είναι σίγουρο, ότι το υπερβολικό βάρος είναι ένας κίνδυνος υγείας με παράλληλες επιπτώσεις στην αισθητική εμφάνιση του ατόμου και κατ΄ επέκταση στην ψυχολογία του.

Η παχυσαρκία είναι άσχετη με την ηλικία, το φύλο και εμφανίζεται όλο με μεγαλύτερη συχνότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία. Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα χαρακτηρίζεται από αύξηση βάρους, από την πίεση λόγω του λίπους που συσσωρεύεται των διαφόρων οργάνων, από την επίδραση στη φυσική ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους, αυξάνεται η μυϊκή και καρδιακή λειτουργία πράγμα που επιφέρει κούραση και δυσκινησία ενώ παράλληλα δυσχεραίνεται η λειτουργία των αναπνευστικών οδών (ελαττώνεται η ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων). Επίσης, από τη στενότητα που προκαλεί το ανατοποθετημένο λίπος στα εσωτερικά όργανα, εμποδίζεται η διαφραγματική αναπνοή και η καρδιακή λειτουργία. Τα υπέρβαρα άτομα προσβάλλονται ευκολότερα από διάφορες δερματικές παθήσεις (ερύθημα, έκζεμα κ.τ.λ.) λόγω της διαταραχής της φυσικής ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος. Τέλος αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, λοιμώξεων, αρτηριοσκλήρυνσης, θρομβοφλεβίτιδας και πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις περιπτώσεις παχύσαρκων ατόμων κρίνεται ιδιαιτέρως απαραίτητη η παρουσία σωματικής άσκησης και διαιτητικής αγωγής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα άτομα, όμως, συνήθως με μεγάλο σωματικό βάρος αδυνατούν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ενεργητικής γυμναστικής (αερόμπικ, βάρη). Εξαιτίας του ότι είναι δυσκίνητα, κουράζονται εύκολα και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Επίσης τα υπέρβαρα άτομα προκειμένου να απαλλαγούν από το περιττό βάρος πολλές φορές καταφεύγουν σε λανθασμένες διαιτητικές αγωγές με αποτέλεσμα να εμφανίζουν χαλάρωση λόγω τις απώλειας βάρους που είναι απότομη και τις περισσότερες φορές πρόσκαιρη. Η μεγάλη χαλάρωση οφείλεται στο ότι οι μύες βρίσκονται σε αδράνεια και δεν μπορούν να συγκρατήσουν το δέρμα.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι απαραίτητη η χρήση των μηχανημάτων όπως είναι τα μηχανήματα σύσφιξης  και  λιποδιάλυσης LIPOSINERGY, TEI SYSTEM, VITAL ULTRA. Τα μηχανήματα αυτά κάνουν μυοπαθητική γυμναστική δηλαδή γυμνάζουμε τους μύες του σώματος χωρίς καμία δραστηριότητα του ατόμου. Οι συσκευές μυοπαθητικής γυμναστικής δυναμώνουν τους κουρασμένους και ατροφικούς μύες, συμβάλλουν στην ελάττωση του λίπους από τους συνδετικούς ιστούς και τις προβληματικές ζώνες επιτυγχάνοντας ελαστικότητα και σύσφιξη. To LIPOSYNERGY συγκεκριμένα χρησιμοποιεί lipolaser και συνδυάζει ταυτοχρόνως 5 μεθόδους στην ίδια  συνεδρία. Διαθέτει 4 διαφορετικά προγράμματα κυτταρίτιδας, 4 προγράμματα αδυνατίσματος και 6 προγράμματα σύσφιξης και λεμφικό.

Επίσης το μηχάνημα  VIOENERGY  συνδυάζει  θερμοθεραπεία με υπέρυθρη ακτινοβολία και ηλεκτροθεραπεία συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίλυση σύνθετων αισθητικών προβλημάτων.

Ακόμα βελτιώνουν το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνουν το μεταβολισμό, βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και έχουν θετική επίδραση στην κυτταρίτιδα. Το ΤΕΙ SYSTEM με 21 διαφορετικά προγράμματα απαλλάσσει από τα περιττά κιλά ,την χαλάρωση και την κυτταρίτιδα.

Πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρει στα υπέρβαρα άτομα το λεμφικό μασάζ με τα χέρια είτε με μηχάνημα.

Στο ανθρώπινο σώμα το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση των σωματικών υγρών και την αποβολή των τοξινών. Η συσσώρευση των τοξινών μπορεί να παρουσιαστεί εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας, της κακής πέψης, της έλλειψης θρεπτικών ουσιών και του στρες. Το λεμφικό μασάζ χρησιμοποιώντας απαλές ανοδικές κινήσεις μασάζ με κατεύθυνση προς την καρδιά και επιμένοντας στα σημεία του σώματος που συσσωρεύεται η λέμφος, μπορεί να βοηθήσει να μετακινηθούν οι τοξίνες προς τους λεμφαδένες. Το λεμφικό μασάζ είναι αποτελεσματικό όχι μόνο για την αποβολή των τοξινών, αλλά επίσης για να τραφούν σωστά οι ιστοί, να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να ομαλοποιηθεί η υφή του δέρματος ( ¨φλούδα πορτοκαλιού¨ λόγω κυτταρίτιδας). Το VITAL ULTRA συνδυάζει υπέρηχους, ενδοδερμία και χρωματοθεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και την ενίσχυση της παροχέτευσης της λέμφου.

Άλλη σημαντική μέθοδος είναι η θεραπεία με θερμότητα (μέσω μηχανήματος, φύκια, άλατα).

Η θερμότητα είναι ένας πολύ δραστικός τρόπος να αποσπαστούν οι τοξίνες, να βελτιωθεί η απορρόφηση και να διεγερθεί η κυκλοφορία. Η θερμότητα παρέχει τη δυνατότητα στο δέρμα και στους ιστούς να καθαριστούν, να διασπασθεί το λίπος και να επανέλθει η ισορροπία του σώματος.

Η εφαρμογή όλων των παραπάνω μεθόδων αδυνατίσματος σε συνδυασμό με την κατάλληλη δίαιτα που ταιριάζει στον καθένα, πάντα υπό σωστή διαιτολογική επιτήρηση και ιατρική επίβλεψη, δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από ένα σώμα υγιές και μία καλή ψυχολογία.

επιστροφή

επιστροφή ¨σμίλευση σώματος¨