ΤΙ ΕΙΝΑΙ:

Είναι μία παθολογική κατάσταση των δερματικών και υποδόριων ιστών με κακή λειτουργία του αιματικού και του λεμφικού συστήματος με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται ανομοιογενώς μόρια λίπους και να γίνεται κατακράτηση νερού σε αυτούς.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ:

Η γλυκόζη που προέρχεται κυρίως από υδατάνθρακες και με σύμμαχο την δυσλειτουργία της κυκλοφορίας στο δέρμα, πρωταγωνιστούν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας και συγκεκριμένα:

α) Η γλυκόζη διεισδύει στις περιοχές που είναι πλούσιες σε λιποκύτταρα (γλουτοί, μηροί, κοιλιά, μπράτσα και αλλού) και με μορφή τριγλυκεριδίων αποθηκεύονται και τα διογκώνουν

β) Η γλυκόζη που εναπομένει, ενώνεται με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, καθιστώντας τον υποδόριο ιστό, σκληρό και άκαμπτο

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ:

- Σοβαρές επιπτώσεις στην αγγειακή κυκλοφορία

- Μειώνεται η οξυγόνωση και η μεταφορά θρεπτικών ουσιών από τα αρτηριακά αγγεία

- Μειώνεται η παροχέτευση άχρηστων υλικών από τα φλεβικά και λεμφικά αγγεία

- Η ελλειπής οξυγόνωση επηρεάζει την ταχύτητα απελευθέρωσης λίπους από τα λιποκύτταρα.

ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ:

- Μηροί, Κοιλιά, Γόνατα, Αυχένας, Ισχία, Άνω άκρα, Αστράγαλος, Ράχη

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:

- Εγκυμοσύνη, Σκελετικό σύστημα, Κλιμακτήριος, Στάση σώματος, Αντισυλληπτικό χάπι, Στενά ρούχα, Παχυσαρκία, Ψηλά τακούνια, Έλλειψη σωματικής άσκησης, Ελεύθερες ρίζες, Ηλικία, Καφεϊνη, Στρες, Αλκοόλ, Κάπνισμα, Χάπι αδυνατίσματος, Κληρονομικότητα, Εσφαλμένη χειρομάλαξη, Διατροφή, Αεροπορικά ταξίδια

Μορφές κυτταρίτιδας:

1. Κυτταρίτιδα ελαφράς μορφής η χαλαρή κυτταρίτιδα , 1ος βαθμός κυτταρίτιδας

Εμφανίζεται αρχικά στις μικρότερες ηλικίες (από 15 ετών συνήθως). Η διάγνωση γίνεται με το τεστ που είναι ¨θετικό¨, όταν εφαρμόζοντας μικρή πίεση στα σημεία του σώματος και ενώ το δέρμα φαίνεται απόλυτα υγιές, έχει μια καπιτονέ όψη, όψη φλούδας πορτοκαλιού. Στο στάδιο αυτό στα σημεία που γίνεται το τεστ και είναι θετικό, δεν παρουσιάζεται πόνος και οι παραμορφώσεις δεν είναι ακόμα ορατές σε όρθια στάση, στο βάδισμα ή σε κατάκλιση.

2. Κυτταρίτιδα μέτριας μορφής ή οιδηματώδης κυτταρίτιδα , 2ος βαθμός κυτταρίτιδας

Στη μέτρια κυτταρίτιδα το τεστ τσιμπήματος είναι θετικό , φλούδα πορτοκαλιού , όμως συνοδεύεται συνήθως από πόνο * έντονο, στα σημεία που γίνεται το τεστ. Η κυτταρίτιδα σε αυτό το στάδιο είναι εμφανής όταν το άτομο είναι στην όρθια στάση, ενώ οι παραμορφώσεις εξαφανίζονται πάλι στη θέση καθίσματος ή κατάκλισης. * Η κυτταρίτιδα είναι επώδυνη λόγω της συμπίεσης των νευρικών απολήξεων .

3. Κυτταρίτιδα βαριάς μορφής ή συμπαγής , 3ος βαθμός κυτταρίτιδας

Στην βαριάς μορφής κυτταρίτιδα οι βαθιές επιδερμικές παραμορφώσεις είναι σκληρές χωρίς ελαστικότητα (διότι οι συνδετικές ίνες είναι κατεστραμμένες γι΄ αυτό και παρατηρείται χαλάρωση στα σημεία εμφάνισης), το δέρμα είναι γεμάτο μικρά οιδήματα, έχει κοκκώδη μορφή και πονάει. Στο στάδιο αυτό οι παραμορφώσεις του δέρματος είναι ορατές τόσο στην όρθια, όσο και στην ύπτια θέση (κατάκλιση).

Η κυτταρίτιδα απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους, επειδή επηρεάζεται σημαντικά από τα οιστρογόνα, εντοπίζεται κυρίως στις ορμονοευαίσθητες περιοχές του σώματος που για τις γυναίκες είναι το εσωτερικό των μηρών και των γονάτων, οι γλουτοί, η κοιλιά, οι γοφοί και η πίσω πλευρά των μπράτσων. Αντίθετα όταν εμφανίζεται σε άνδρες, εντοπίζεται κυρίως στο στομάχι.

Στιγμή εμφάνισης: κατά τη διάρκεια των ορμονικών αλλαγών (εφηβεία, περίοδος χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών, εγκυμοσύνη, προεμμηνόπαυση).

Πως μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα με τα μηχανήματα Vital Ultra & TEI System & LipoSinergy

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ VITAL ULTRA

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ TEI SYSTEM

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ LIPOSINERGY